Sivut

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Avainnauhaa ja kukkia

Moi !

Edellinen päivä meni vaan loikoillessa, ei jaksanut kiinnostaa korujen teko, ei sitten pätkääkään. Jätinpä siis ihan suosiolla ne laatikkoon enkä suonut niille ajatustakaan. Toisaalta, nythän mä valehtelen, kyllähän mä "taustatyötä" tein illasta, nypläsin vanhoja koruja paloiksi eli irrottelin niistä parhaimmat helmet talteen ja järjestelin ne omiin lokerikkoihinsa. Siitäpä tulikin mieleen, pitäisi käydä investoimassa taas uusi lokerikko helmille, alkaa olemaan jo liian täynnä nämä kaksi olemassaolevaa !

Joo, siis en tehnyt oikeita helmitöitä eilen ollenkaan, joten päivitystä blogin puolelle ei tullut, pahoittelut siitä ! Tänään korjataan tilanne ja lätkästään pari kuvaa ihan uusista jutuista näytille.
Tänään sain siis puraisun inspiskärpäseltä ja aloin aamupäivällä hommiin, tein avainnauhan helmistä sekä muutamat korvakorut ja päälle vielä erittäin kauniin käsikorun. Tämän inspiksen ansiosta sain siis paljon aikaiseksi jälleen ja lajittelin myyntiä ajatellen vanhoja tekeleitä ja hinnoittelin niitä hieman.

Avainnauhan tekoon käytin ihan vaan mustia erikokoisia helmiä, kirkkaita akryylihelmiä sekä vaaleita sinisenharmaita pieniä helmiä tuomaan pikkusen ryhtiä muuten niin tylsän väriseen koruun. Avainnauhasta tuli tosi nätti, ja toivottavasti kestäväkin, laitoin siimaa kaksinkerroin jotta avaimet pysyisi tallessa :) Tästä kuva alhaalla:

Avainnauha

Seuraavaksi keksi tehdä kukkakorvikset, joihin oli osasyyllisenä äitini (<3). Äiti virkkasi muutaman ruskean pikkukukan, jotka sain sitten käyttööni koruja varten. Tein niistä sitten korvikset, joihin lisäsin muutaman valkean helmen, näitä koruja tuli kaksi erilaista versiota joista kuvat alhaalla. Aika kivat tuli, vois kokeilla muun värisiä ja erivärisiä helmiä.

Kukkakorvikset

Kukkakorvikset

Viimeiseksi tein vielä tosi nätin rannekorun, melkein vois pitää itselläkin tämän, mutta ehkäpä en kuitenkaan, katotaas nyt. Koruun tuli niin herkullisen näköiset värit että njam !

Vihreä rannekoru

Toinen kuva rannekorusta.
Tässä nämä nyt siis olivat, tämän päivän suoritus. Kivasti huomaa jo kuinka on kehittynyt niistä alkuajoista ja jälki on paljon kauniimpaa nykyään :)

Seuraavaksi tiedänkin jo mitä tilaan nettikaupasta koruja varten, ajattelin lisätä noiden avainnauhojen tekemistä, joten helmiä tarvitaan ja paljon ! Teinkin jo listan nettikauppaan, josta voin sitten karsia niitä tuotteita mitä en ihan välttämättä tarvitse juuri nyt. Helmikaupoista tilaaminen on niin ihanaa, joulun tuntua suorastaan, ai että ;)


<3

2 kommenttia:

  1. Anonyymi17/6/12

    Herkullinen on tuo pipariväri korviksissa myös. Vähän huvittaa nuo sinun hommat...tulee mieleen mistä tämä kotonani vallitseva helmipaljous on saanut aikansa. Kun keksin helmihommat nähtyäni kevään 2006 Bead and Buttonlehden lähti pian tilaus toisensa jälkeen nettikauppohin. Asun Ruotsissa mutta silloin täältä ei löytynyt juuri mitään mukavaa, joten tilauksia lähti esim. Suomeen. Nyt täälläkin on hyviä kauppoja ja oli muutamia jo silloinkin mutta kun en niitä löytänyt. Aina näki niin upeita helmiä ja muuta että piti tilata.Saa nähdä milloin jaksan llajitella helmet ja panna ne purkkeihin tai lokerikkoihin. Ja silkkinauhakirjonta- ja muut tekstiilipuolen tarpeet erikseen. Helmi- ja kirjontakirjallisuus ei kohta sovi hyllyihin pöydille ja lattioille. Sitten sairastuin ennenkuin olin päässyt kunnolla alkuun. Helmien hankinta jatkui entistä vauhtia. Alkoi jo tulla lievästi huono omatunto kun rahaa meni rutkasti helmikauppiaiden ja Adlibriksen pussiin. Puolustin itseäni sillä että kun en juuri pysty liikkumaan niin on sitä oltava jotain ihanaakin ihmiselossa. Nyt vihdoin olen melkein kunnossa muutaman vuoden jälkeen, ja nyt tuntuu vieläkin siltä että helmiostoksia on tehtävä. niin ihania helmiä joka puolella. Kivihelmiä, lamppuhelmiä,siemenhelmiä, Swarovskeja, tsekkiläisiä särmikkäitä. Ja helmikirjoja ja lehtiä, vaikka en niiden mukaan työskentelekään. ne ovat kuin upeita korunäyttelyjä. Nykyinen diagnoosi lienee Helmihulluus ja sivudiagnoosi silkkinauhahulluus. Kuitenkin se on niin antoisaa hommaa että uskon näiden leikillisten diagnoosinen olevan terveyden merkki, se rentouttaa ja tuottaa iloa itselle ja myös muille. Luovaa ja lämmintä Pohjolan kesää helmien parissa ja muuten toivottaa Pohjolan tyttö

    VastaaPoista
  2. Hihi, kyllähän se taitaa mullakin olla tuo leikkimielinen Helmihulluus -tauti, mutta mun mielestä sitä voisi "tuhlata" rahansa paljon tyhmempiinkin asioihin. Tämä harrastus onneksi ilahduttaa sekä itseäni että muita :) Helmet ovat niin kauniita ettei niitä voi olla ihastelematta, ja rakastan sitä tunnetta kun olen tyytyväinen itseeni että olen saanut jotain mielettömän kaunista tehdyksi niistä.

    Toivottavasti pysyt terveenä ja jaksat jatkaa helmijuttuja, niistä saa hyvän mielen :) Kiitos sulle kommentistasi ja oikein mukavaa kesää myös sinulle :)

    VastaaPoista

Kiitos että jätit kommentin, tulethan käymään jatkossakin !