Sivut

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Äitienpäivälahjaksi

Tämä uusin ideani jonka jo muutama päivä sitten esittelin oli nämä kirjanmerkit, niistä saa oivan lahjan äitienpäiväksi mikäli äiti on lukijatyyppiä :) Hyvä lahjaidea siis tässä, tarvikkeetkin ovat suhteellisen halpoja, etkä tarvitse kuin muutaman helmet jotta pääset alkuun, vähän työkaluja jotka löydät miehesi tai isäsi työkalupakista sekä hyvä idea.

Jotenka tässäpä tulee siis erittäinkin sellainen äläpä-hättää-tutorial kirjanmerkin tekoon. Saatte ohjeet selostuksen muodossa, koska unohdin ottaa kuvat tekovaiheessa :D Hohhhoh, blondi minä :D Mutta mennäänkö asiaan suoraan, siis mennään.

Aluksi ihan ostoslista/hankintalista tähän:
- Pyöröpihdit, sivuleikkurit, lattapihdit
- Helmiä
- Korupiikkejä tai metallista vahvaa lankaa josta voit leikata sivuleikkureilla pätkiä
- Kirjanmerkkiaihio, löytyy mm korutaivaan nettisivuilta tai Huutonetistä, kirjoita hakusanaksi kirjanmerkkiaihio tai nimimerkki Art_Aliissa.

Mikäli siis olet kiinnostanut itse tekemään tällaisen lahjan äidillesi tai mummolle, tarvitset siihen jonkinlaiset pyöröpihdit, joissa on pyöreät ne pihtiosat että pystyt taivuttamaan korupiikkiä. Kuvassa keskellä näkyvät tuollaiset itse käyttämäni pyöröpihdit, voi olla muunkinlaisia, mutta periaate on aikalailla sama. Löydät varmasti tällaisia pihtejä isäsi tai miehesi työkalupakista, kaiva hieman syvempää vain ! Sitten voit mahdollisesti tarvita sivuleikkurei, nämä löytyy myöskin sieltä samaisesta työkalupakista. Oikeastaan näillä työkaluilla pääset jo hyvin alkuun. Monet, kuten minä, käyttävät vielä eye loopin -tekoon tuollaisia lattapihtejä, mutta ei ne välttämättömyys ole, kunhan saat sinne korupiikin päähän jonkinlaisen silmukkaa muistuttavan jutun tehtyä se on ihan hyvä ! Nämä tarvitset siis välineistä, seuraavaksi mennään tarvikkeisiin..


Mikäli tahdot tehdä samanlaisia enkeleitä kuten minä olen tehnyt, niihin tarvitset jo hieman enemmän tarvikkeita, mutta pärjäät aivan hyvin pelkillä yksinkertaisilla helmillä ja vaikka jollakin kauniilla riipuksella. Ota sen verran helmiä kuin luulet tarvitsevasi ja valitse niistä ne kauneimmat työtä varten, yhdistele värimaailma sinua miellyttäväksi ja pujota ensimmäinen satsi helmiä korupiikkiin. Korupiikit ovat sellaisia pieniä n. 5cm pituisia metallilangan pätkiä joita pystyy melko helposti ja vaivattomasti taittelemaan oman mielensä mukaisesti. Korupiikkejä tarvitset 3-4 tätä kirjanmerkkiä varten.

Tässä vaiheessa olet luultavasti jo menettänyt hermosi muutamaan otteeseen jos vääntelet ensimmäistä kertaa metallilankaa tai korupiikkejä, mutta älä huoli, kyllä se työnjälki siitä paranee ajan kanssa. Ota varalle niitä korupiikkejä ainakin pari kymmentä jos olet ihan aloittelija vielä, näin säästyt harmailta hiuksilta ! Nytkun mietit miten saat väännettyä silmukat piikkeihin tai metallilankaan, voit samalla myös miettiä niitä väriyhdistelmiä ja sitä miten haluat sommitella helmet paikoilleen. Itse käytän hyväksi koettua tyyliä, yksinkertainen on parasta !! Ja yleensä se näin onkin. Liika härpäke on pahasta, tee aluksi yksinkertaisia malleja joista voit sitten lähtä parantelemaan niitä. Voit yrittää koristella sekä lahjapaketin tai tämän kirjanmerkinkin yksinkertaisesti vain solmimalla siihen organzanauhasta tai ihanmistä tahansa nauhasta kauniin rusetin :)

Nyt kun olet jo tässä vaiheessa, sinulla pitäisi olla jonkinnäköisiä silmukoita ja väriyhdistelmiä helmistä tehtynä, silmukat tehty kiinni ja liitetty nämä kaikki korupiikit toisiinsa valmiiksi helmipötköksi olet jo melkein valmis. Nyt liität vielä sen toisen pään, kumman vain haluat, siihen kirjanmerkki aihioon ja ta-daa olet onnistuneesti tehnyt äidillesi ihan kotikutoisen ja omin käsin tehdyn kirjanmerkin. Hieno saavutus, taputa itseäsi päähän :) Tässä alla vielä kuvia molemmista itse tekemistäni kirjanmerkeistä, jos haluat ottaa hieman mallia, ethän kuitenkaan kopioi ihan täysin malliakorua :)


Tämän kirjanmerkin tein eilen illalla, samaa tyyliä kuin aikaisempikin. Värimaailmaa muutamalla saa taas uutta ilmettä koruun kuin koruun.

Kiitän jos jaksoitte seurata ja jos vielä sattumoisin tajusittekin jotain tästä, kiitos kiitos kiitos :) Muistakaahan käydä taas liittymässä lukijoiksi, seuraajiksi ja blogian voi seurata blogilistan kautta sekä bloglovinin kautta, erittäin simppeliä hommaa, pari klikkausta vain !

Siellä taitaa jo olla (?!) tai aukeaa tänään se Cailapin verkkokauppa, käykäähän tsekkailemassa onko jokin bloggareitten koruista juuri sinun mieleesi :) Pääset sinne verkkosivulle tästä. Tuolla Cavan blogissa on postaus siitä että verkkokaupan pitäisi olla nyt auki, mutta emmää ainakaan nää että se auki olis, tai sitte oon taas liian blondi tajuamaan :D Ei olis ensimmäinen kerta taas... Noh, pitäkäähän silmät ja korvat auki kaiken varalta !

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos että jätit kommentin, tulethan käymään jatkossakin !