Sivut

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Korjaustyö

Kuten aikaisemmin kerroin, sain äitini tuttavalta työn, jossa minun tuli korjata hänen rannekorunsa uuteen uskoon. Rannekoru oli mennyt rikki joskus aikoja sitten ja nyt tämä tuttava halusi sen korjattavan. Koru oli yksinkertaisen kaunis, se oli tehty joustolankaan, joten se oli helppo korjata ja tuunata uusiksi. Sain käyttää mielikuvitustani ihan vapaasti ja sain täysin vapaat kädet korun korjauksen suhteen. Suunnittelin aluksi vain sitovani sen kiinni, joko joustolangalla tai vain siimalla, mutta tulin työtä tehdessäni toisiin aatoksiin.

Aloitin korun teon sillä että sommittelin ensin helmet oikeille paikoilleen ja mittailin laitanko kaikki alkuperäisessä korussa olevat helmet takaisin koruun. Päädyin kuitenkin siihen että poistan korusta kaksi helmeä, ja teen pohjan koruun koruvaijerista. Koruvaijeri sopi tähän koruun hieman paremmin kuin siima, näytti harmaiden helmien kanssa kauniimmalta. Sidoin korun kiinni vaijerin avulla ja kiinnitin koruun vielä lukon paikoilleen. Asiakas oli nimenomaan halunnut ja kaipaillutkin koruun lukkoa, joten sitä saa mitä tilaa, luonnollisesti. Koru sai siis paljon uutta ilmettä ja ryhtiä koruvaijerista, parista helmen poistosta, lukosta ja lopuksi taiteilin siihen vielä pienen kruunuriipuksen kiinni roikkuvaksi elementiksi. Kruunuriipus kuului alkuperäiseen koruun, mutta mielestäni se ei sopinut helmien keskellä koruun kiinni, kiinnitin sen sitten uusiksi korupiikin avulla roikkumaan lukosta. Lisäsin myös pari oikein kirkasta valkoista helmeä sen kaveriksi, jotta näyttävyys olisi taattu jälleen kerran.

Korusta tuli mielestäni oikein kaunis ja onnistunut korjaustyö, olin tyytyväinen tekeleeseeni, toivottavasti myös asiakas ! Alla on muutama huono kuva tästä korusta, unohdin nimittäin sen eilen illalla kuvata järkkärillä ja jouduin sitten tänään sen kuvaamaan äitin luona ihan vaan tällä mun puhelimella. Vaikka tässä suhteellisen hyvä kamera onkin niin eihän nämä kuvat nyt mitään laadukasta ole missään nimessä ja turha edes mainitakaan että ne ei siis vedä vertoja järkkärin laadulle ;D Mutta alla kuvat siis, ja pahoittelut niiden laadusta !!
<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos että jätit kommentin, tulethan käymään jatkossakin !