Sivut

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Takapiha vihdoinkin auki, joten...

Se alkaa taas, arvatkaapa mikä !? Kesänsuunnittelu ja kaikkien ihanuuksien miettiminen. Etelässähän näitä puuhia on voinut tehdä jo viikkoja, mutta täällä Lapissa se on mahdollista vasta nyt ja olen erittäin onnellinen kun takapiha vihdoin näyttää siltä että sille voi näyttää jo haravaa lapion sijaan, jippiii !! En ikinä uskonut että minusta ilmeisesti kuoriutuu pikkuhiljaa puutarha/käsityö -ihminen, eikä sitä olisi uskonut varmaan kukaan muukaan, IKINÄ ! Mutta nyt kun saimme syksyllä muutettua vihdoin betonilähiöstä rivitaloon takaisin sinne mistä lähdettiin, niin nyt aion nauttia täysin siemauksin tästä ihanasta rauhasta ja siitä että saan touhuta taas pihalla.

Cozy-outdoor-room_large
weheartit.com
Me siis asuimme hetken aikaa kaupungissa kerrostalossa, asuimmekohan vajaa vuoden siinä ja saimme tarpeeksemme, ei ollut meidän juttumme sitten alkuunkaan. Tunsin jatkuvasti olevani iloton enkä yhtään se oma itseni, en nauttinut siellä lenkkeilystä ja muutenkin oli kova kaipuu takaisin sinne mistä silloin lähdimme. Nyt kun kaikki tuntuu olevan enemmän kuin hyvin ja saamme asua siellä missä on hyvä olla, niin se myös näkyy esimerkiksi sisustuksessamme. Koti on täynnä kaikkea ihanaa ja meidän näköistä tavaraa, mistään emme ole luopuneet, vaan ostaneet juuri sitä mitä tahdomme molemmat. Tämä tuntuu vihdoinkin siltä ihan oikealta kodilta. Maalla on mukavaa, vaikkei tämä nyt ihan "maalla" olekaan, niin todella rauhallista täällä on, ja minä nautin siitä todella paljon ! Ja juu, meillä ei siis tallustele lehmiä missään takapihalla, ei ihan niin maalla kuitenkaan... Mutta silleen sopivasti kuitenkin että koiran kanssa saa huoletti lenkkeillä pitkin metsiä ilman remmiä ja naapureista ei ole haittaa, ah mikä nautinto !


Simply_home_designed_by_velocity_studies_okazaki_in_japan_4_large
weheartit.com
Mutta tämän aamun postauksen tarkoituksena oli lähinnä siis hehkuttaa tuota kesän tuloa, vihdoinkin kun se tänne koittaa tuloaan tehdä. Suunnittelin tuossa hieman kollaasia tehden että millaisen tahtoisin oman kesäni olevan, lähinnä sisustuksen kannalta ajateltuna. Terassia alamme rakentamaan tässä kun maa antaa sen verran periksi että sitä voi kaivaa ja muokata, sitten pihalle heti keittiön ikkunan alle tulee suuri terassi, varmaan n. 4m x 5m, eli aika suuri. Siihen pitäisi sitten kehitellä jotain kivaa ja nättiä, suunnitelmia on monenlaisia. Tahdon sopivan kokoisen pöytäryhmän siihen, siinä saisi olla myös sellainen pieni sohvan tyylinen penkki jossa voi kaksi istua sekä suuren päivänvarjon. Grillin tahtoisin myös, ehkä sellaisen sähkökäyttöisen kuitenkin ettei tarvitse tuon kaasun kanssa touhuilla liiaksi, sitten myös näitä muita pieniä sisustusjuttuja tulee pihalla olemaan. Tuo piha on melko suuri, joten siihen aiomme tehdä kauniin aidan verkosta jotta koira saa olla pihalla ihan rauhassa eikä tarvitse naapureita häiritä. Aidan lisäksi aiomme ottaa hieman pihaa enemmän itsellemme, koska edellinen omistaja on sallinut naapurin ruusupuskien tulla meidän pihallemme ja on rakentanut myös aidan sen mukaan, eli piha tulee suurenemaan vielä muutaman metrin vasemmalle. Itse en noiden kukkien perään ole ollenkaan, joten ruusupuskat lähtee ja rytinällä ! Kukkia tulee kyllä meillekin pihalle ja terassille mutta ne ovat sellaisia helppohoitoisia pikkukukkia jotka voi vaihtaa kun alkaa kyllästyttää tai ne heittää veivinsä... Niin puutarhaihminen en sentään ole että tykkäisin kukkia kasvattaa... Mutta kokosin tähän kollaasin muotoon hieman ihanuuksia tuolta Ikean sivuilta, nämä jutut ja värit ja muut miellyttävät minua eniten ja tällaista tyyliä pihamme tulee saamaan.Haluankin noudattaa sisustuksessa myös ulkona erittäin simppeliä tyyliä, ja minun mielestäni yksinkertaisuus on valttia. Joten kaikki elementit haluan olevan yksinkertaisen värisiä, helppohoitoisia ja lämpimän tuntuisia eli kodintuntua pitää olla jokapaikassa. Kylmät elementit eivät ole meitä. Kylmät ja pimenevät kesäillat tahdon viettää terassilla kaakaota juoden ja kääriytyen lämpimään vilttiin kynttilöiden loistaessa. Voi vitsit mikä mielikuva tulikin, jääkäähän tekin näiden fiilisten kanssa jatkamaan hyvin alkanutta päiväänne, niin myös minä aion tehdä. Oikein hyvää päivänjatkoa kaikille ja pysykäähän kuulolla taas myöhemmin !

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos että jätit kommentin, tulethan käymään jatkossakin !