Sivut

tiistai 1. tammikuuta 2013

Avainnauhaprojekti

Sain tuossa joulun alla suuremman tilauksen tehtäväksi ja siihen piti tehdä 23 avainnauhaa. Projekti tuntui ihan hullulta ja jotenkin jättimäiseltä mutta pikkuhiljaa se kuitenkin valmistui, ainakin ajatuksissani... Ensin oli siinä joulujutut, sitten odoteltiin uutta vuotta ja vihdoinkin aloin työstämään nauhojen tekoa ihan oikeasti. Eihän siinä sitten mennytkään kuin kolmisen päivää ja kaikki nauhat oli tehty ! Pestasin äitini hommiin myös ja homma luisti kuin rasvattu ;)

Sain listalla kaikki värit ja nimet joiden mukaan olikin sitten helppo suunnistaa ja sainkin kaikille tehtyä oikean väriset nauhat ja toivottavasti menevät vielä oikeille henkilöillekin :D Kaikki on nyt siis tehty ja olo on huojentunut, vaikkakaan näillä nauhoilla ei sen kummemmin ollut kiire niin teinpähän ne kuitenkin melkoisessa ajassa.

Tällä kertaa ei kuvissa näy vielä valmiita nauhoja vaan lähinnä vaiheita ja työskentelyalustaa. Valmiista nauhoistakin tulee toki kuvia kun saan ne kuvattua, siinäkin on melkoinen projekti sitten ;) Isompaan tilaukseen meni 23 nauhaa ja sitten tein samalla vielä kaksi nauhaa toisille asiakkaille eli yhteensä tuli väänneltyä 25 nauhaa + yksi korjauskoru, olin siis sittenkin ahkera pyhien aikana, hyvä minä !

Pahoittelut kuvien laadusta, ovat aika kökköjä. Ei ollut järkkäriä mukana vaan ihan htc:lla kuvailin :)Mukavaa illanjatkoa kaikille ! Jihuu, huomenna alkaa työt !

5 kommenttia:

 1. Onpa sulla operaatio :)
  Mulla oli ennen joulua yhdelle keramiikkakerhon väelle tehtävänä yhteensä 25 heijastinkorua; samalla lailla toivelista nimittäin minkävärisiä kenellekin. Mutta avainkorut! huh niissä onkin kovempi vääntäminen.

  Tyhmä kysymys; olen vaijerien kanssa nyt ihan solmussa. Mitä vaijeria/vaijereita käytät ja mihinkä tarkoituksiin mitäkin?
  Pujotteluun käyttämäni vaijeri, josta kovasti tykkäsin, on valmistaminen lopetettu. Kieputteluun en löydä mieluista.
  Avaatko hieman vaijerisalaisuuksiasi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän noissa oma hommansa oli ja sormiparat olivät hätää jo kärsimässä viimeisten kohdalla :)

   Käytän yleensä vaijerikoruihin sitä beadalonin koruvaijeria koossa 0.38mm ja se on 7 -säikeistä. Se on tosi hyvää, tarpeeksi kevyttä, mutta samalla todella kestävää. Käytän tätä vaijeria aina avainnauhoissa koska silloin pystyn hyvin käyttämään myös tuplakiinnitystä vaijerin ollessa sen verran pehmeää ja kevyttä. Kannattaa kokeilla tuota vaijeria, on hyvä mihin tahansa tarkoitukseen.

   Kieputtelussa käytän yleensä hopeoitua kuparilankaa tai sitten hieman parempaa artistic wire -lankaa koossa 0.81mm (20ga). Avasiko yhtään? :) Tuo artistic wire on tosi hyvää kieputtelussa, kannattaa kokeilla ! On ehkä hieman kallista, mutta kaunista ;)

   Poista
  2. Ihanaa kiitos!
   Pujottelussa olen nyt käyttänyt viimeisimpänä tuota 7-säikeistä 0,38mm paksuista. Ja todellakin tuplana myös.
   Kieputteluun etsin hyvää lankaa..pitääpä kokeille tuota!
   Lämmin kiitos <3

   Poista
 2. Oijoi,mikä urakka! Mutta kuvia ootellessa:)

  VastaaPoista
 3. vau miten oot ollut ahkera :) ja jo nämä työkuvat antavat odottaa ihanuuksia miistä valmiiden nauhoijen kuvista :))

  VastaaPoista

Kiitos että jätit kommentin, tulethan käymään jatkossakin !