Sivut

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Hopeavintistä täydennystä "hupeneviin" lootikoihin

Ja pah ja puh, mitä vielä, hupeneviin lootikoihinko muka ! Jouduin ostamaan jälleen uuden lokerikon että mahtuu tavarat säilytykseen, joten ei ole pelkoa että täältä tavarat hupenisivat, korkeintaan hieman näyttävät pohjaansa mutta minä ladon niihin heti uutta täytettä päälle :)

Miten te rakkaat kanssakoruilijani olette järjestäneet helmenne, onko teillä korutarvikkeille oma osionsa, kivihelmille oma osionsa/laatikkonsa, lasihelmille omansa vai millainen tyyli teillä on saada sekä aivonne että helmenne ojennukseen ? Itselläni on korutarvikkeet ja ns. metalliset osat yhdessä isossa lokerikossa kaikki, jotkut erikoisemmat ja pienimääräisemmät lasihelmet yms. omissa lokerikoissaan ja sellaiset lasihelmet, helmiäishelmet ja muut joita on paljon enemmän yhtä laatua ovat taas sitten nätisti pienissä pussukoissaan ja yhdessä suuressa laatikossa kaikki isommassa pussukassa. Ei ehkä kovin käytännöllinen ratkaisu mutta en ole vielä hoksannut että mikä niille olisi sellainen hyvä juttu, niitä kun saattaa olla monta nauhallista yhtä väriä tai laatua. Kivihelmet mulla on sitten taas sikinsokin järjestyksessä omissa pussukoissaan ja nimettyinä lokerikoissaan, en ole kylläkään aakkostanut niitä, ehkä sekin toisaalta olisi hyvä idea... Nyt kun ostin vielä yhden suuren lokerikon niin voisin ehkäpä aakkostaakin ne, silloin löytyis huomattavasti helpommin se joku tietty akaattimerkki :)

Tämmöstä pientä aivoriiheä tähän alkuun, jonka jälkeen esittelen sitten ne löydökset joita nostelin reippaasti ostoskoriini Hopeavintillä käydessämme maanantaina. Suurinosa oli tällä kertaa lasihelmiä ja metalliosia. Ainut kivihelmi minkä otin oli nauhallinen 12mm mustia laavakivihelmiä, pyöreitä sellaisia :) Ainiin ja otin sitten ihastuksissani vielä pari tuollaista kivaa akaatti- tai jaspislätkää jotka olivat todella valloittavan värisiä.Lasihelmien sävyt olivat tällä kertaa aika tummia ja punasävytteisiä, mukaan mahtui kuitenkin kaksi nauhaa hopeanharmaita helmiä. Näissä oli lasihelmiksi hyvä laatu, paljon parempi kuin Ikihopeassa. Ikihopean lasihelminauhoista pystyi välittömästi yhdellä vilkaisulla näkemään että ainakin 5kpl helmiä on käyttökelvottomia, näissä taas on tasainen ja kaunis kirkas laatu :) Vaikka nämäkin ovat siis vain lasihelmiä, eivät siis edes mitään swaron lasihelmiä tai kristallilasia niin mun mielestä myös näiden ns. halpishelmienkin laadulla on todella paljon merkitystä, ei kannata missän nimessä ostaa näissäkään aina sitä halvinta vaihtoehtoa vaan tutkia miltä helmet näyttävät, usein jos bongaat yhden huonon helmen niitä on siinä vieressä heti useampi.Korutarvikkeissa päädyin ostamaan aika erilaisia lukkoja sekä muutamia riipuksia, nuo linnut on kivoja :) Otin myös paria erilaista helmihattulajiketta sekä vaijerisuojia, päätöshelmisuojia ja muuta tarpeellista. Ihania juttuja otin siis taas, nyt ne pitäisi alkaa jälleen kerran lajittelemaan, pussittamaan ja järjestämään omille paikoilleen, ihanaa pientä puuhastelua :)

Täällä paistaisi niin kauniisti aurinkokin mutta mittarilukemat kohoavat silti melkein 15 asteeseen, ei siis mikään oivallinen lenkkeilykeli, ainakaan vielä. Asteet saisivat pudota vielä sinne 10 asteeseen jotta olisin erittäin onnessani pomppimassa lenkille ! Eilen oli ihan huimat kävijäluvut blogissa, mistäs kummasta se nyt johtui, olin ihan  ymmyrkäisenä en tajunnut ollenkaan ! Muistakaas käydä osallistumassa Eilan arvontaan, se on käynnissä vielä muutaman päivän ajan ;)

<3

9 kommenttia:

 1. oletpa ihania hankintoja tehnyt :) minä olen helmeni lajitellut värin perusteella: mulla on toistakymmentä lokerorasiaa, toisissa useampaa väriä ja joillekin väreille ihan omansa. siis samassa lokerorasiassa niin kivi-, siemen- kuin kaikki muutkin kyseisen väriset helmet. riipuksille sitten on oma lokerorasiansa, ja välirenkaille ja muille korunosille pari rasiaa. aikmoinen arsenaali, mutta aika kivasti sitten löytyy sopivaa väriä... ainakin toisinaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpäs sulla Outiriina onkin hyvässä järjestyksessä kaikki :) Mulla ei varmaan toimisi tuo värin perusteella järjestely :D Oon liian fanaattinen että osaisin järjestää ne vain ja ainoastaan värien perusteella.

   Poista
 2. Kauniin punaisia helminauhoja:)
  Mä olen järjestänyt lasihelmet omiin pakkeihinsa ja värien mukaan rasioihin, eli pakissa on 4 rasiaa,jossa monta lokeroa. Yksi rasia sisältää yhden värin. Näitä pakkeja on mulla kaksi. Samoin kivihelmet värien mukaan samanlaisiin pakkeihin ja rasioihin. Eli 4 pakkia. Lisäksi omat irralliset rasiat metalleille,ja niille helmille,jotaja ei mahtuneet pakkiin. Puuhelmille oma pakki ja muutama irtorasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Eilallakin on ihan tajuttoman monta rasiaa/lokerikkoa, mulla on siis vielä matkaa ;)

   Poista
 3. Aakkostaa...? O_o Mun on kyllä pakko tehdä oma postaus tästä aiheesta, ei nimittäin oo aakkosista tietookaan, eikä mistään muustakaan järjestyksestä :D Lokerikkoja on vaikka kuinka ja laatikostokin hommattu ihan tarvikkeita varten.. Silti kaikki on kasana työpöydällä ja osa vielä keittiön pöydälläkin sulassa sovussa mainosten kanssa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis mähän oon niin kaheli että mulla on kaikki aina aakkosjärjestyksessä, pikkusen laho vintti vissiin tai liikaa aikaa :D Aakkostaa ajattelin kylläkin ainoastaan nuo kivihelmet, eli akaatit, jadet, jaspikset yms. silleen vaan sentäs :) Hyvä olla kaikki järjestyksessä että löytyykin jottain. Sulla nyt taitaakin olla ihan omat järjestykset siellä, siltä ainakin kuulostaa :D Pääasia että toimii!

   Poista
 4. Anonyymi2/2/13

  hei! huomasitko kun sinun ikihopea-juttu oli päässy heidän FB-sivuille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heippa, ja kiitti vinkistä, kävin juuri lukemassa "haukut" kirjoituksestani :D En todellakaan ole ketään haukkunut kirjoituksessani enkä ole puhunut kenenkään muun puolesta tekstissäni vaan kertonut ainoastaan omia kokemuksiani, tuntuu kummalliselta että tietyt henkilöt ovat facebookin sivuilla puhuneet melkoisen tympeästi kirjoituksestani... Noh, minäpäs olenkin sen verran tyhmä että teen tekstille vastineen tässä joku päivä ;)

   Kiitti paljon vinkistä, sainpahan hyvää ja hauskaa luettavaa illaksi !

   Poista
  2. Anonyymi3/2/13

   heh, eipä mitään :D itekki oon kyllä sitä mieltä että sielä kun käy niin saa joittenkin tarvikkeiden kohalla katsoa tarkkaan laadun, varsinkin helmiäislasihelmissä, paljon ihania värejä ois tarjolla mutta laatu on sitten toista.. :(

   Poista

Kiitos että jätit kommentin, tulethan käymään jatkossakin !