Sivut

tiistai 12. helmikuuta 2013

Ohjeistusta eBayn käyttöön helmihulluille

Ja tämä ohje on siis tällainen minulle itselleni hyväksi koettu ja tehty pitäen silmällä koruilijoita ja askartelujuttujen metsästäjiä. Tästä ohjeesta oli minulle paljon hyötyä ja tahdonkin heti aluksi kiittää ihanaa Sara's place:n Saria joka auttoi silloin minua !

Mutta tässäpäs tulee sellainen teksti nyt että uskoisin jopa pikkusen blondimman hoksaavan idean ;) Elieli, aloitetaan siitä että miten saat sitä rahaa sinne kukkaroon tallennettua tai miten saat pankkikorttisi liitettyä maksuvaihtoehtoihin. Itse olen käyttänyt nyt tuota PayPall maksua, ihan vaan siksi että olin pikkusen tollo ensin ja siirsin sitä rahaa sinne kukkaroon ennenkuin hoksasin että sitähän voipi maksaa ihan suoraan tililtäkin. Toisaalta, mulle tuo PayPall -tili on ollut käytännöllinen, eipähän tule hamstrattua tavaraa ihan tajuttomasti ;)

Ensimmäiseksi sinun kannattanee tutustua hyväksi koettuihin ohjeisiin täältä, jonka jälkeen voitkin tutustua sitten ihan PayPall -sivustoon täältä. PayPall -tilille voit siirtää rahaa suoraan omasta verkkopankistasi käyttämällä PayPall -sivustolla olevaa nappulaa jossa lukee Top up. Tällä painikkeella voit helposti ja turvallisesti siirtää rahat tilille jolta voit sitten tarpeen tullen maksella ostoksesi eBay:ssä tai missä tahansa muualla missä voit/haluat käyttää PayPall -maksua. Nuo ohjeet noista linkeistä ovat sen verran käteviä etten ala nyt selostamaan tuota rahansiirto asiaa sen kummemmin vaan siirryn suoraan eBayn ihmeelliseen maailmaan.

Elikkä, mikäli tahtoisit tehdä shoppailureissun eBayn aarrekätköihin niin toimi seuraavalla tavalla.. Mene eBayn sivustolle, vaikkapa tästä painamalla ja kirjaudu/rekisteröidy sisään. Sivustoa kannattaa käyttää englannin kielellä, koska se on on huomattavasti helpompaa käyttää sivustoa oikealla tavalla. Tuosta linkistä painamalla olet päässyt eBayn etusivulle jossa on heti paljon mainoksia ja muuta härpäkettä. Suosittelenkin tässä vaiheessa että unohdat kaikenmaailman mainosten ja houkutusten tiirailun ja painelet suoraan nappulaa "Advanced" kohti joka odottelee sinua sivuston oikeassa yläkulmassa aivan "search" -napin vieressä.Tästä advanced -kohdasta pääset ns. tarkempaan hakukenttään jossa sinulla on mahdollisuus valita haluatko tehdä ostoksia "buy it now" tai "auction", jotka siis tarkoittavat että "osta heti" tai "huutokauppa". Kun olet klikannut itsesi advanced -kohtaan, pääset valikkoon jossa sinua odottavat uudet ihmetyksen aiheet, mutta ei hätää minä kerron mistä painaa ! Aloita "etsintäsi" siitä että kirjoitat englanniksi jonkin haluamasi hakusanan jonka jälkeen valitset itsellesi sopivan kategorian kohdasta "all categories", ja tässä kohtaa olen itse käyttänyt aina "crafts", koska silloin löydät varmimmin niitä tuotteita mitä tahdot käsitöiden saralta etsiä. Tämän jälkeen skrollaan hiirellä alaspäin kunnes silmäsi löytävät kohdan "buying formats". Tästä valitset sitten jommankumman "auction" tai "buy it now" ja suosittelen valitsemaan sen buy it now -kohdan jottei tule ainakana mitään epäselvyyksiä missään vaiheessa millainen kauppa on kyseessä. Tämän jälkeen mene kohtaan "show results" ja valitse kohta missä lukee "free shipping", tämä takaa sen ettei sinulle tule ylimääräisiä postikuluja ostoksillesi. Ja sitten vain alhaalta "search" painiketta painamaan ja tadaa olet päässyt listaan johon on listattu kaikki kohteet joissa hakemasi sana mainitaan.

Pieni esimerkki: Minä laitoin hakusanaksi vaikkapa glass beads eli lasihelmet, ja listaan tuli monenlaisia erilaisia kohteita, ja tässäpä on alhaalla yhdestä otettu esimerkki. Aloita siis katsomalla kohteesta aina määrä, koko, hinta, väri, "free shipping" sekä maksuvaihtoehdot. Kun olet päättänyt että kohde on sinulle oikea ja siinä on mielestäsi kaikki ok, paina kohdasta "buy it now", jonka jälkeen pääset kohtaan jossa sinulta varmistetaan varmaan viiteen erikertaan että olet varma ostoksistasi. Tämän vaiheen jälkeen järjestelmä pyytää sinua myös kirjautumaan PayPall -tilillesi jotta voit maksaa ostoksesi heti. Todella helppoa, seuraat vain että hintaa pysyy samana jokaisen vaiheen jälkeen ja painat aina vain "continue" ja hyväksyt kaikki vaiheet mitä se kysyykään. Tietty toki se maalaisjärki saapi olla mukana ja itse pitää ajatella jokaisessa vaiheessa mitä tekee.


Mitäs muuta voisinkaan kertoa tästä.. Eipähän tuu oikein mitään muuta mieleen, näillä eväillä minä puuhastelin eilisen päivän ja sain tilailtua vaikka ja mitä kivaa, helppoa ja yksinkertaista kun toimit tällä tavalla ! Kannattaa tosiaan ensin paneutua tuohon PayPall -tilin luomiseen kunnolla, ja siihenkin menee muutama pankkipäivä, koska sinun täytyy ensin siirräyttää tililtäsi 1,5e sinne tilille, jotta saat sen kunnolla käyttöön. Tämä summa palautetaan sinulle sinne PayPall -tilille kuitenkin joten nou hätä ei ole siis maksullinen, hetkellisesti vain ;) Sen tilin luominen on todella helppoa, ei kannata jäädä sitä murehtimaan vaan otatte kunnon asennon sohvalla tai missä nyt sitten nautittekaan olostanne tietokoneen kanssa ja paneudutte aiheeseen, se järjestelmä kyllä neuvoo jatkuvasti missä olet menossa ja jos jokin menee pieleen niin uudestaan vain. Aherrus palkitaan kyllä lopussa ;)

Kyselkää jos on jotain kysyttävää, yritän kyllä neuvoa parhaani mukaan mikäli vain osaan ! Toivottavasti tästä oli joillekuille hyötyä :)

<3

8 kommenttia:

 1. Nonni! Neiti oppi sittenkin :D Itse en ole koskaan käyttänyt advanced search, vaan haen suoraan esim. glass beads. Ne buy it now ja free shipping kohdat löytyy myös tuloslistan vasemmasta laidasta suoraan.. Joskus kun ei oo varsinaista tarvetta saada mitään, mut tekee mieli shoppailla, huudan myös huutokauppatuotteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo opin sittenkin, vaikka välillä tuntuu ettei tähän lahoon päähän mee mitään :D Ja hoksasinpa vasta nytte että sieltähän ne löytyy juurikin vasemmasta laidasta suoraan :) Noh, meni sitte mitä kautta tahansa ni löytyy onneksi. Huutokaupat meitsi jättää vielä noille harjaantuneimmille, opettelemista jo tuossa osta heti -hinnassa :) Mutta ihanaa kun opin vihdoinkin, avaa aivan uusia maailmoja tämä tällainen !

   Poista
 2. No johan olet oppikoulun käynyt:) !! Taidan kuiteskin vielä pitäytyä kotimaan ja Viron kaupoissa, olen niin arka. Mutta hyvä tietää, että sulta voi tarvittaessa pyytää apuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä koneella puuhastellessa oppii yhtä ja toista :) Ei muutakuin apua kysäisemään jos jossain vaiheessa uskaltaudut ulkomaille "lähtemään" ;)

   Poista
 3. Rillutin20/2/13

  Hyvä Katri ! Tuossa ebay-shoppailussa on vaan se huono puoli, että siihen jää koukkuun.. Ja se, että varsinkin Kiinasta tilattua tavaraa saa odottaa useamman viikon, eli malttia tarvii ;) Mutta täytyy sanoa, että paljon ollaan tilattua monenlaista rojua tuolta murto-osan hinnalla Suomen hintatasoon verrattuna, ja aina on tavara tullut perille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, osasin vihdoinki ja nyt oon jäänyt totaalisesti koukkuun :D

   Poista
 4. Anonyymi14/3/13

  hei katri! osaatko yhtään kertoa että jos tilaan eu,n ulkopuolelta niin miten nuo tullihommat on tänäpäivänä ja kuinka kallista se on jos tullin kautti menee? kiitos paljon jo etukäteen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja kiva että kommentoit :) Tuota noin tuo tulliasia on itselleni hieman vieras, olen siis itse tilaillut niin pieniä määriä ja pienillä summilla, korkeintaan kymmenen euron kertaostos, joten tulleja ei ole tarvinnut maksaa. Etsin sinulle kuitenkin netistä hyvän ohjeen, jossa selitetään jopa esimerkkien avulla tämä tulliasia ja miten tullien kanssa tulee toimia eu:n ulkopuolelta tilatessa. Toivottavasti linkistä on sinulle apua :)

   http://www.globalshopping.fi/info/tulli-ja-alv-eun-ulkopuolisista-maista-tilattaessa

   Poista

Kiitos että jätit kommentin, tulethan käymään jatkossakin !