Sivut

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Aarteenetsintää

Rovaniemellä kävästään leidien kanssa piipahtamassa kädentaitomessuilla, ihanaa oli ! Kerroinkin aiemmin että suunnitelmissa olisi sinne suunnata ja suunnitelmiin ei onneksi tullut muutosta ja päästiin matkaan. Kädentaito -messut järjestettiin Lappi Areenalla ja sinnehän mahtuikin ihan kivasti sitä sakkia ja kojuja oli vierivieressä sulassa sovussa :)


Areena oli tosiaan ihan kivan kokoinen, ei mikään jättisuuri mutta tarpeeksi siihen nähden etten taatusti nähnyt kaikkea vaikka kovasti yritin aina ottaa uuden kierroksen katselemisen suhteen. Kojut oli järjestetty fiksusti osioihin joten oli helppo löytää myös se mitä oli hakemassa, kartan avulla tottakai tietty ;) Muutenhan siellä olisi ollut ihan hukassa, taisin kerran hukata sisäänkäynninkin... Blondi mikä blondi. Näytteilleasettajia eli "yrityksiä" oli monenlaista ja toinen toistaan ihanampia kädentaitoja oli esillä. Kyllä sitä ihminen pystyy vaikka ja mihin kun vain haluaa ja jaksaa yrittää.
Tällä kertaa ja tässä tapahtumassa oli huono puoli siinä että sinne ei oltu otettu mukaan kovinkaan paljoa matonkuteita tai muuta tätä hieman perinteisempää käsityömaailmaa kuten lankoja villasukkien tai lapasten tekoon yms. Matonkuteet olivat todella vähissä tai ne olivat järkyttävän hintaisia siihen nähden mitä ne täällä meillä maksavat joten niiden ostaminen jäi äidilläni väliin. Mummoni taas tykkää tehdä langoista sukkia, lapasia, kaulahuiveja ja muuta mukavaa mutta messuilla niitä oli todella huonosti :/ Harmillista mutta säästyipähän heillä rahat. Minä taas laitoin menemään senkin edestä...

Näytteilleasettajista varmaan puolet olivat tätä sakkia jotka tekevät paljon huovutustöitä, pipoja taikka muuta pientä näperrystä, hyvänä kakkosena tuli korumyyjät ja helmikauppiaat. Minähän olin siis ihan onnesta soikeana ja sain todellakin valita juurikin niitä hieman erikoisempia helmiä ja niitä jotka ovat minulle uusia ja miellyttivät inspissilmääni ;) Tähän hätään en joutanut enkä varmaan edes löytäisikään niitä helmiä tästä kaaoksesta mutta otan kyllä kuvat vielä niistä aarteistani mitä messuilta löysin. Mistäköhän päin niitäkin lähtisi etsimään... Toisaalta ne koittavat mulle sipistä tuolta jostain nurkista että eiköhän ne anna itsestään kuulua tässä viikon sisään ihan taatusti.


Korumyyjistä ja helmikaupoista paikalla olivat ainakin Hopeavintti, Helmisatama, Taitoisa, Thuja's Design sekä Helmiliina. Olikait noita muitakin mutta noissa minä ainakin kävin tutustumassa ja Hopeavintistä, Helmisatamasta ja Helmiliinasta jopa hamtrasinkin ihanuuksia mukaani.


Messujen jälkeen alkoikin täällä kotosalla suuri operaatio jota voi muutoksikin kutsua, huhheijakkaa mikä urakka ! Onneksi koti on nyt oma. Muuttourakka ja remontointi ovat vieneet kaiken aikani ja energiani etten ole jaksanut tehdä yhtään mitään muuta kuin käydä töissä, tehdä remonttia ja nukkua. Onneksi oli sentään kolme päivää vapaata tuossa remontin ja muuton alussa niin ehdin jotain auttaakin. Tällä hetkellä olo on helpottunut, onnellinen ja hieman ahdistunut. Olen todella helpottunut ja onnellinen siitä että meillä vihdoin on se ihan ihka oma omakotitalo jossa asustella, mutta samalla taas mua ahdistaa tämä sotku ja epäjärjestys ja se että kaikki on hukassa. Pikkuhiljaahan sitä kaikki alkaa löytää paikkansa mutta aikaa siihen menee. Pitänee laitella jossain vaiheessa hieman ennen ja jälkeen kuvia niin näette tekin kuinka paljon asunto on muuttunut. Tässäpä kuitenkin pienen pientä esimakua siitä mitä täällä on tapahtunut.

Olohuoneen seinälle vaihdettiin tapetti sekä uusittiin koko taloon laminaatti.

Remppakoira menossa mukana kokoajan. Tapetin irroitusta ja pienoista noitumista havaittavissa...

Ja tadaa, uusi tapetti seinässä sekä laminaatin tekoa aloitettu. Valkoinen tapetti sekä todella vaalean melkein valkoisen sävyinen mäntykuvioinen lattia. Erittäin kaunis :)
Uusittiin koko kämppään laminaatit, vaihdettiin muutamalle seinälle tapetit, vaihdettiin kaikki sisäovet modernimpiin ja valkoisiin sekä ostettiin muutamat uudet huonekalut. Että semmosta pientä puuhastelua täällä, nyt on onneksi kaikki remontit saatu päätökseen, lukuunottamatta pienoista tulevaa taistelua astianpesukoneen kanssa, mutta se on pikku murhe :) Laittelen kuvia sitten kun on aikaa eli ehkäpä vapun tienoilla.

Mukavaa sunnuntaita kaikille <3

3 kommenttia:

  1. Tsemppiä vaan sinne remppaan ja kiva,kun sait vähän rillutella messuilla:)

    VastaaPoista
  2. Kivalta näyttää! Lisäkuvia odotellen :)

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä kämpän kanssa! Olen monesti todennut ihan oikeaksi sen, että muutto vastaa stressiarvoltaan joskus surutyötä. Onhan siinä joskus jonkinlaista haikeuttakin mukana, kun vanha koti jätetään. Edellisessä muutossa oli vähän aikaa sellainen olo, että mitä sitä meni tekemään ja olisiko pitänytkin jatkaa vanhassa. Ja pah! Sitä tunnetta kesti siihen asti, kun kamat saatiin uuteen kämppään. :D Nyt odotan itse asiassa jo hieman sitä, että päästäisiin muuttamaan joskus omaan kämppään. Ollaan väliaikakämpässä vuokralla ja etsitään omaa. Taidettiin viimein päättää asuinalue, jolle haluttaisiin. Olisi vain kiva saada oikeasti muutettua ennen kuin tuo pikku ukko menee päiväkotiin...

    VastaaPoista

Kiitos että jätit kommentin, tulethan käymään jatkossakin !