Sivut

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Säätösolmun harjoittelua

Eilen tein pari uutta kaulakorua, joissa halusin käyttää uutta tekniikkaa jonka yritän nyt opetella. Koruilu on siitä niin mukavaa että aina on jotain uutta ja mielenkiintoista opeteltavaa. Tällä kertaa opetteluun lähti säätösolmun teko ja sen käyttäminen kaulakorussa tai vaikkapa rannekorussa. Tällä kertaa kokeilin sen tekemistä kuitenkin vain kaulakoruun. Itse solmun tekeminen on helppoa, mutta se että saa sen tasaisesti ja oikeaan kohtaan aseteltua niin on jo toinen juttu... Noh, josko se jossain vaiheessa onnistuisi.

Tein siis kaksi kaulakorua joissa molemmissa käytin mustaa puuvillanauhaa jotka olen tilannut Helmikauppa.comissa. Yleensä käytän ebaystä tilaamaani vahattua puuvillanauhaa, koska olen kokenut sen olevan hieman kestävämpää eikä se "purkaannu" niin helposti. Näihin koruihin käytin siis tätä omasta mielestäni hieman heikkolaatuisempaa, mutta kuitenkin erittäin toimivaa nauhaa ja koruista tuli kauniit. Toisaalta mietin kyllä että ehkä näihin säätösolmullisiin koruihin tulisikin käyttää ennemmin tuollaista hieman letkeämpää nauhaa jossa ei ole niin runsaasti vahaa päällä. Kivinä käytin Helmetistä ostamiani raita-akaatteja, niissä oli niin hauskasti reikä pitkittäin ja näin ollen kivet asettuivat koruun sievästi.

Toinen kaulakoru on tehty ihan vain nauhaan pujottamalla ja solmimalla päihin kivet kiinnittävät solmut, ja toinen taas on tehty siten että solmin jokaisen kiven väliin solmun. Molemmissa on puolensa, mutta molemmista tuli oikein kauniit. Mummoni tahtoikin jo toisen näistä, joten pitempi versio on siis jo mennyt :)

Säätösolmut on tehty käyttämällä tätä ohjetta. Tässä kyseisessä ohjeessa oli mielestäni asia selitetty kaikista yksinkertaisimmin ja jopa minä sen hoksasin heti :)

Tänään herättiin mamman kans aikaisemmin ja suunnattiin kirppiskamojemme kanssa kaupunkiin torille. Ihana ilma ja ihana päivä oli tulossa. Meillä oli jättikasa vaatteita ja käsitöitä mukana ja hyvin saimme tavaraa myytyäkin pois nurkista lojumasta. Ihana että täälläkin järjestetään aina kesäisin tällaisia mukavia viikonloppujuttuja. Torilla on lauantaisin aina vapaata tilaa jonne saa mennä pitämään omaa kirppistä, tällä kertaa jopa minäkin pääsin mukaan kun kerrankin sain olla lauantain pois töistä, jihuu ! 

Kesäloma alkaakin olla pikkuhiljaa lusittuna ja maanantaina koittaa jälleen paluu arkeen. Eipä tuo hirveästi kiinnostaisi, mutta kukapa nyt kesällä töissä haluaisikaan olla.... Olen kuitenkin tyytyväinen ja iloinen siitä että mulla sentään on työpaikka jonne mennä. Kesäloma tuli kyllä tarpeeseen ja oli ihana viettää aikaa kunnolla kotosalla puuhastellen kaikkea sitä mitä ei ikinä ehdi muulloin tehdä.

Toivottavasti teilläkin on ollut kiva päivä, minä ainakin nautin vaikka onnistuin kärtsäämään nahkani melkoisen onnistuneesti torilla kirppispuuhissamme... Auts.

Muistakaahan käydä liittymässä Instagramiin josta löydätte minut nimellä withpearls, sekä seuraamassa minua Blogilistalla ja Bloglovinissa !

<3

6 kommenttia:

 1. Ihana koru <3
  Ihankuin toffeeta ja lakuja mums mums ;D

  VastaaPoista
 2. kauniita ovat kumpikin :)

  VastaaPoista
 3. Upeat korut,tuon solmun opettelin myös,se on hyvin käyttökelpoinen. Ja kyllä nauhan notkeus vaikuttaa solmun siisteyteen selvästi:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille teille ihanille :)

  VastaaPoista
 5. Vasta jonkun aikaa koruja tehneenä tulin vilkaisemaan blogiasi ja ihania koruja!
  Mulla on vielä matkaa tuohon... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Satu, ja tervetuloa toki uudestaankin :) Ja kysele ihmeessä vinkkejä jos tulee jotain kysyttävää :) Matka on onneksi pitkä ja kivinen ja ihana, siitä se lähtee pikkuhiljaa ;)

   Poista

Kiitos että jätit kommentin, tulethan käymään jatkossakin !