Sivut

maanantai 23. syyskuuta 2013

Solmukokeiluja

Eilen illalla hurahdin solmujen tekoon, ihan näin niinkuin koruilumielessä. Aloitin tutkimaan netin syövereitä ja yritin hakea mukavaa ja suhteellisen helppoa ohjetta macramesolmujen tekoon. Päädyin vihdoin sivustolle jossa neuvottiin katsomaan yhtä youtube -videota, jossa on erittäin simppelisti näytetty macrame rannekorun teko. Tässä rannekorussa käytettiin toki myös helmiä jottei tulisi ihan pelkästään solmuinen koru. Videolla on käytetty nahkanauhaa mutta minäpä testasinkin vahatulla puuvillanauhalla, hyvin toimi vaikkakin oli vaikea etsiä helmiä joista oikeasti mahtuisi kaksi nauhaa läpi. Tässäkin saattaisi auttaa jos käyttäisi vaikkapa neulaa apuna, sillä saisi sujautettua nauhan päät helpommin helmestä läpi mikäli reikä on pienempi.

Voitte katsoa videon tästä linkistä !

Minä käytin siis 1mm paksuista vahattua puuvillanauhaa sekä akaatteja molemmissa nauhoissa. Toisessa oli akaatit rondellin muodossa ja toisessa pyöryläisiä koossa 12mm. Olisin toki tahtonut käyttää pienempiä helmiä mutta perskules kun ne lankojen päät meinasi alkaa ryttyileen enkä väsyneenä illalla enää jaksanut taistella vastaan. Harjoitus kait tekee mestarin tässä asiassa joten tänään jatkuu solmuharjoittelut.

Heti jo ensimmäisellä harjoittelukerralla tuli siistiä jälkeä ja olin tyytyväinen näihin. Toisessa käytin tuossa pohjana yhtä lankaa ja toisessa kaksinkertaista, ehkä se kaksinkertainen oli kuitenkin parempi. Vielä pitäisi harjoitella sitä miten saan tarpeeksi pitävän solmukohdan noihin katkaisukohtiin etteivät ala purkautumaan. Mutta kaikinpuolin olin tyytyväinen tulokseen ja toinen sujahtaa hetimiten omaan käteen käyttöön :)


Tänään on vapaapäivä, joten puuhailut ovat sen mukaisetkin. T herää kohta yövuoron jälkeen uuteen aamuun ja lähdemme viettämään kaupungille hieman kahdenkeskistä aikaa, viimeaikoina kun nuo vuorot on molemmilla menneet niin mahdollisimman päällekkäin ettei olla edes kunnolla nähty pariin päivään vaikka saman katon alla asutaan.

Mukavaa arjen aloitusta kaikille <3

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Itsekin kokeilin tuota kesällä, mutta mulla taisi olla väärä tekniikka tai vääränlainen lanka, kun ne meni ihan kipparalle :) Täytyy jossain vaiheessa kokeilla uusiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suuresti Kirsema :) Ainakin ihan hyvin toimii tuollainen 1mm vahattu puuvillalanka tähän, ei käpristy ja on kivanoloinen tehdäkin. Mietin vain että pitää tilata ohuempaa lankaa jotta saan käytettyä pienempiä helmiä :)

      Poista

Kiitos että jätit kommentin, tulethan käymään jatkossakin !