Sivut

sunnuntai 23. elokuuta 2015

Lahjaboksi osa 2

Edellisessä postauksessa kerroin kuinka olen hurahtanut nyt korttien lisäksi myös lahjalaatikoiden tekoon. Esittelinkin jo kaksi tekemääni ja tässä postauksessa tulee vielä lisää, ehkä saan vielä venytettyä kolmanteenkin ettei tulisi kaikki kuvat yhteen. Yritän saada laitettua myös jonkinlaista ohjetta mukaan kun niitä on kyselty.

Valitettavasti en voi ottaa kunniaa tämän idean keksimisestä, vaan käytin julmasti youtubea hyväkseni ;)


Pillow box -nimisen laatikon tein tämän ohjeen mukaan.

Ensin valitaan joku kiva sopivan kokoinen paperi/kartonki, kannattaa valita hieman tukevampaa materiaalia jotta laatikosta tulee jämäkkä. Itse käytin A4 kokoista kartonkia. Materiaalin valinnan jälkeen leikataan paperi/kartonki mittoihin 8,5 tuumaa x 10,5 tuumaa, jonka jälkeen paperi joko nuutataan tai taitellaan mitoilla 5 tuumaa ja 10 tuumaa.

Kun paperi on leikattu ja taiteltu suorakaiteen muotoon otetaan jokin reunoistaan pyöreä esine ja leikataan sen avulla reunoista pyöreät. Minulla tätä virkaa hoiti Iittalan syvä teemalautanen. Ensin leikataan reunat pyöreiksi jonka jälkeen käännetään lautanen toisinpäin että saadaan nuutattua reunat taittoa varten, videosta selviää kyllä paremmin kuin tästä selostuksesta ;)

Reunojen leikkaamisen ja nuuttamisen jälkeen on vuorossa taittelua, liimausta ja koristelua. Ohje on todella helppo ja kannattaa tosiaan käyttää niitä tuumamittoja mikäli on mahdollista, useat ohjeet on tuumamitoituksella ja tuumien muuttaminen senteiksi vaatii useamman harmaan hiuksen lisää nuppiin...

Minä koristelin yllä olevan laatikon kiiltävällä paperisuikaleella, kakkupaperilla, koristenauhalla sekä muutamalla paperikukkasella, nätti tuli :)

Mitäs tykkäätte, ja millaiselta ohje/video vaikutti ?

<3

2 kommenttia:

  1. Kaunis rasia! Ja näihin hurahtaa tosi nopsaan :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis<3
    Itsekin kokeilin joskus tehdä näitä, mutta olin jo unohtanut kuinka mainioita näistä voi saada:)
    Video oli selkeä.

    VastaaPoista

Kiitos että jätit kommentin, tulethan käymään jatkossakin !