Sivut

maanantai 29. toukokuuta 2017

Uusi muumimuki ja kuulumisia

Nappasin tuossa viikko sitten itselleni vihdoinkin sen uuden muumimukin nimeltään Muumilaakso, se oli niin kaunis että ostin heti kaksi. Mukissa kuvitus on kuin akvarellimaalaus ja sekös jos jokin minua miellyttää.

Muki pääsi hetimiten käyttöön, tai siis toinen niistä. Kahvia nautiskelin siitä ja ai että maistui namilta ;) Toinen kuppi pääsi vitriiniin koristeeksi.


Täällä ollaan vietelty sairastupaa sekä oman itseni osalta että myös kissan... Voi jestas miten alkoikin nämä kauan odottamani 6 päivän vapaat. Ensin tuli itselleni kuume, mikälie stressinlaukaisija tuli, ja sen jälkeen saatiinkin tuskailla kissan sairastamisen kanssa.

Kissa alkoi oksentelemaan keskiviikkona ja sitä jatkui sitten ihan perjantaihin saakka vaikka yritimme kaikkemme jotta pienellä olo paranisi. Torstaina käytin sitä eläinlääkärinpäivystyksessä että tunnusteltiin vatsaa ja annettiin nesteitä ja pahoinvoinninestolääkitystä että pysyisi edes jotain sisällä. Oksentaminen loppui jotenkuten, vielä tuli pieniä kakomisia, mutta olo ei helpottunut ja perjantaina aloin soittamaan uudestaan lääkäriä, jotta saataisiin uutta tietoa mikä toista vaivaa. Yleensä tällaiset on mennyt ohitse ihan vain Nutri-plus geeliä antamalla sekä parafiiniöljyä mutta tällä kertaa ei tosiaan auttanut mikään konsti.

Perjantaina Ada voi jo niin huonosti että ei ottanut meihin mitään kontaktia vaan makoili ja kyyhötti vain yhdessä paikassa ja nukkui. Käytimme eläinlääkärinvastaanotolla Adaa aamupäivästä ja illalla ennen yhdeksää oltiinkin jo kiiruhtamassa päivystysajalla Ouluun Oulun eläinklinikalle jossa saatiin otettua röntgenkuvat sekä verikokeet. Näitä hienouksia kun täällä Kemi-Tornio akselilla ei valitettavasti ole... Oulussa sitten kuvat saatuamme päätimme antaa leikata Adan, koska suolistossa näkyi epänormaali poikkeama ja kissa oli edelleen todella vaisu ja huonokuntoinen.

Leikkaus kesti yöhön asti ja pääsimme vasta kolmen aikaan aamulla kuulemaan tulokset leikkauksessa löytyneistä ongelmista. Adalla oli suolistossa paksusuolen ja ohutsuolen yhtymäkohdassa(?) jokin suolen ahtauma ja suolta piti poistaa pieni pätkä tältä kohdalta jotta tukos saatiin pois.

Leikkauksen jälkeen ja jälkihoitojen jälkeen pääsimme lähtemään kotiin kaikki kolme, ja kotona olimme Kemissä vasta joskus viiden aikaan aamulla. Että melkoisen pitkiä päiviä ollut sairastaessa ja edelleen olemme kaikki hyvin voipuneita ja väsyneitä tästä koitoksesta. Onneksi minulla on ollut nyt vapaata ja T sai vaihdettua työvuorojaan että pääsi meidän mukaan lääkäriin.

Tällä hetkellä Ada voi jo huomattavasti paremmin, on alkanut jo syömään itsekin vaikka edelleen pakkoruokinnalla mennään. Kevyttä ruokaa ja vähän kerrallaan annetaan jotta suoli saa parantua rauhassa ilman isompaa painetta. Leikkauksesta on nyt kolmisen päivää ja vointi Adalla on todella paljon parempi, käytöskin on aivan eri kuin ennen leikkausta, on kyllä ollut huojentavaa. Pikkuhiljaa hyvä tulee :)

Haluankin tällä postauksella vielä erikseen mainita ja kiittää Oulun Eläinklinikkaa erittäin mahtavasta ja ystävällisestä hoidosta kiireellisen potilaan puolesta. Meitä kohdeltiin todella hyvin ja ystävällisesti ja kaikki asiat selitettiin juurta jaksain jotta mekin sairaan potilaan omistajat ymmärsimme asiat aamun pikkutunneilla. Aivan mahtavaa porukkaa ja ihanaa palvelua, vaikkakin homma maksoi ihan törkeesti, niin raha menettää merkityksensä ihan täysin kun on kyse omasta rakkaasta lemmikistä.

KIITOS!

Täällä parannellaan sekä minua että kissaa, molemmat ollaan toipilaina tässä. Parempaan päin kuitenki jo :)


<3

2 kommenttia:

 1. Voi pientä kisua, toivottavasti paranee pian . Ja sinulle tietenkin paranemistoivotuksia<3
  Mä ostin Suomi 100 sarjasta Suomen kukka-mukin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kisu voi jo paljon paremmin, toivottavasti hyvä vointi jatkuu vielä vuosia :)

   Poista

Kiitos että jätit kommentin, tulethan käymään jatkossakin !