Sivut

torstai 24. elokuuta 2017

Karvaiset kaverini ja muuta mukavaa

Niin, ne ihanaakin ihanemmat karvaiset kaverit, jotka olevat mukana joka liikkeessäni... Välillä jopa ärsyttävyyteen asti. Vaikka ne välillä ärsyttääkin ihan hermoraunion partaalle niin silti ne ovat rakkaita ja ainakin meille ne ovat kuin lapsia.

Tälläkin hetkellä tarkkailen kissavanhuksen vointia kun on ollut hieman vaisuna ja pahoinvoivana. Vasta viikko sitten sillä oli vatsa sekaisin, eikä tarkkaa syytä sille tiedetä, epäilyksiä toki on. Siitä selvittiin ihan vain vähentämällä ruokaa ja tarkastamalla kaikista pusseista päiväykset ja etteivät sisällä lainkaan viljatuotteita. Muutama päivä meni ilman ylimääräisiä eväitä ja annettiin apteekista saatavaa eläimille tarkoitettua maitohappobakteeria ja sehän tepsi. Tällä hetkellä ja tänään mummeli on ollut tosiaan vähän huonovointinen ja on oksentanut jo kahdesti. Ruoka silti maistuu ja vettäkin joi, mutta taisi hotkia eväänsä kun puklas kaiken ulos parin tunnin päästä.

Kissamummeli on jo 10 vuotias niin tuntuu kyllä että sitä huolehtii toisesta paljon enemmän nykyään kuin silloin pentuna jolloin pitkäkarvaisen kissan oksentelu viikoittainkin oli aivan normaalia. Ja varsinkin sen keväisen leikkausoperaation jälkeen ollaan oltu väliinsä erittäin huolissaan toisen vaivoista kun  pelottaa että se tukkeuma uusiutuu vaikkei nyt sinänsä siihen viittaavia oireita ole ollut ja meille tuo karvapallojen oksentelu on aivan arkipäivää.

Täytyy tarkkailla taas tilannetta ja kuulostella milloin vointi menee huonompaan suuntaan ja lääkäriin on lähdettävä. Tällä hetkellä kuitenkin syö ja juo, edes jonkin verran ja käynyt vessareissullakin niin ehkä tämä tästä taas... Ymmärrän sen kyllä että toinen on jo vanhus, mutta silti siitä yrittää pitää mahdollisimman hyvää huolta että saisimme sen pitää luonamme vielä useamman vuoden.


Koiran kanssa elettiin myös tässä ihan vasta parisen viikkoa sitten jänniä aikoja kun hänelläkin oli vatsaongelmia :D Vitsillä heitinkin että voikohan eläimillekin tulla norovirus :D Noh, siitäkin selvittiin kun annettiin taas apteekista saatavaa eläimille tarkoitettua maitohappobakteeria joka helpottaa suoliston toimintaa mikäli siellä hankaluuksia esiintyy. Parissa päivässä meni ohi ja päästiin palaamaan hieman normaalimpaan päivärytmiin... Kyllä minä tässä alan jo ajattelemaan että kyllä näitten kanssa saa taistella ja huolehtia... Aivan järjetön stressi ollut nyt jo toista viikkoa mutta yritetään selvitä.Muutoin kuulumisia tänne päin.. Kävin eilen ensimmäistä kertaa kiropraktikolla tutkituttamassa tätä selkääni ja oli kyllä silmiä avartava kokemus vaikkakin aika pelottava toisaalta. Olen aiemmin käynyt OMT -hoidoissa joissa myös naksutellaan paikkoja auki ja oikeille paikoilleen mutta tämä kirolla käynti oli jotain vielä enemmän. Hän huomasi sellaisia asioita kropastani joita en ollut osannut edes ajatella ja hän tuumasikin että olen niin jumissa ja jäykkä ettei ole ihme että kipuja on vaikka muille jakaa.

Alaselkäkivut ovat vaivanneet minua tässä jo vaihtelevasti varmaan kahden vuoden verran ja tänään on ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen tunne että pystyn oikeasti kyykistymään ja kävelemään suorassa, voi että mikä mahtava tunne! Kiro naksautteli rintarankaani kerran kunnolla, niskat molemmin puolin vaikka toiselle puolelle se ei oikein toiminutkaan kun olin liian jumissa. Tämän jälkeen kokeili vielä varovasti naksauttaa alaselkääni ja lonkkaa ja kyllähän sieltä jotain irtosi. Eilisen olin todella kipeä hoidon jälkeen mutta jo aamulla tunsin erilaisia olotiloja ja yhden särkylääkkeen jälkeen olen tänään ollut kuin eri ihminen. Vielä toissapäivänäkin jouduin syömään lääkkeitä kahta lajiketta kerrallaan eikä niistä ollut kunnolla vastetta.

Varasinkin suoraan ajan hänelle Ouluun maanantaiksi, käymme siellä T:n kanssa samalla shoppailemassa kesälomani päättymisen johdosta ja käyn iltapäivästä sitten vielä kirolla ennenkuin lähdemme ajamaan takaisin Kemiin. Varasin myös toisen ajan kolmen viikon päähän tänne Kemin terveystalolle ja toivotaan että näiden kolmen käynnin jälkeen alkaisi jo oikeasti näkymään kunnolla tuloksia.

Tiistaina on sitten vielä ihan perushieronta käynti ja keskiviikkona pitäisi yrittää taas jaksaa töissä.

Koulua varten olen tehnyt tehtävää sekä myös opparia jo käynnistellyt kovaa vauhtia. Opparia varten on kerätty paljon lähdeaineistoa, lähinnä kirjallisuutta ja muutama tutkimus napottaa pöydällä myös gradun muodossa että eiköhän näillä jo pärjää.. Ainakin alkuunsa. Keittiönpöytä näyttää kirjastonpöydältä eikä tässä juuri hirveästi mahdu edes kunnon ruokailua järjestämään, mutta koitetaan nyt kestää vielä hetki jotta saadaan paperit joulukuussa käteen.


Sellaisia pienimuotoisia kuulumisia tänne päin, pikkuhiljaa syksyä kohti mennään ja pitänee alkaa jo kaivamaan vähän paksumpaa vaatetta vaatekaapin perukoilta... Tumput piti jo yksi ilta olla käsissä kun koiraa käytin.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

<3

1 kommentti:

  1. Sulla on ihanat karvaiset kaverit. Toivottavasti ne paranee pian. Mullakin on kaksi kissaa ja eläimien kanssa voi tulla eteen ihan mitä vaan.

    VastaaPoista

Kiitos että jätit kommentin, tulethan käymään jatkossakin !